Burgemeester die Tomorrowland niet liet doorgaan, plaatst (giftig) rijmpje op Facebook over afgelasting Pukkelpop

Jurgen Callaerts Foto: rr

Rumst / Boom -

Een rijmpje van de Rumstse burgemeester Jurgen Callaerts (N-VA) op Facebook heeft zaterdag voor veel reacties gezorgd, waarvan heel wat positieve. Het bericht refereert naar afgelaste festivals met een sneer naar minister Bart Somers (Open Vld).

Burgemeester Jurgen Callaerts plaatste zaterdag een opvallend berichtje op Facebook. “Er waren eens twee dorpshoofden, die dit jaar niet in Tomorrowland geloofden. Somers vond dat gestook, Pukkelpop kon toch ook. Iemand Bart nog gehoord nu ze in Hasselt de lichten doofden?”

Zijn opmerking refereert naar de beslissing van hem en zijn Boomse collega Jeroen Baert (N-VA) om het Tomorrowlandfestival niet te laten doorgaan. Het was Vlaams minister van Binnenlands Bestuur Bart Somers (Open VLD) die toen probeerde de beslissing uit de Rupelstreek ongedaan te maken.

LEES OOK. Kritiek op Pukkelpop-organisator Chokri uit de sector: “Dacht hij echt dat hij God in Frankrijk was?” (+)

“Ironisch bedoeld”

Zelf omschrijft de Rumstse burgemeester zijn rijmelarij op Facebook niet als giftig. “In dit geval is het ironisch bedoeld hoor”, zegt Callaerts “Ik maak wel vaker gebruik van rijmpjes. Niet meteen op sociale media, maar bijvoorbeeld wel bij huwelijken in het gemeentehuis.”

“Maar het klopt wel dat wij bij minister Somers werden geroepen met de bedoeling om op onze weigering om het festival Tomorrowland door te laten gaan terug te komen. We hielden echter voet bij stuk omdat het organisatorisch ondoenbaar was om aan de gestelde eisen te kunnen voldoen. Dat werd de organisatoren van Pukkelpop dus uiteindelijk ook duidelijk.”

Callaerts omschrijft die periode na hun beslissing als enorm hectisch. “We kregen toen veel negatieve reacties maar gelukkig van de plaatselijke bevolking toch ook veel steun. Het verheugt me dan ook dat nu op Facebook velen onze beslissing omschrijven als moedig en juist.”

Door jw
AANGERADEN