Waanzinnige beelden tonen hoe straat in Dinant in enkele seconden tijd verandert in kolkende rivier: “Ongelofelijk”

Waanzinnige beelden tonen hoe straat in Dinant in enkele seconden tijd verandert in kolkende rivier: “Ongelofelijk” © Dennis Addams

Wat begint met een klein stroompje water in de goot, verandert in luttele seconden in een kolkende, bruine rivier die auto’s meesleurt. Dat is te zien op amateurbeelden die Dennis Addams, een inwoner van Dinant, heeft gedeeld op Facebook. “Sorry dat ik zo vaak putain zeg maar het komt er vanzelf uit, het is verschrikkelijk”, post hij.

LEES OOK. OVERZICHT. Wallonië opnieuw zwaar getroffen door noodweer: in Dinant drijven wagens weg als badeendjes

De man woont in de vrij steile Rue de Philippeville in Dinant, waar zaterdagnamiddag een zwaar onweer uitbrak. Aan het begin van zijn drie minuten durende video sijpelt het water nog rustig langs de goot naar beneden, maar het duurt slechts enkele seconden vooraleer de stroom een verwoestende kracht krijgt. Geparkeerde auto’s worden meegesleurd, een automobilist wordt totaal verrast en moet halsoverkop rechtsomkeer maken.

Ook de bestelwagen waar Dennis mee werkt, wordt meegesleurd. Gelukkig kon hij hem achteraf recupereren, weliswaar honderd meter verderop. “Maar hij werkt nog!”, schrijft Dennis. Ook hijzelf bleef ongedeerd.

De beelden illustreren hoe snel het noodweer voor levensgevaarlijke verrassingen kan zorgen in het heuvelachtige zuiden van het land.

bekijk ook

Hallucinante beelden uit Dinant: straten lijken rivieren, auto’s meegesleurd door water

Landbouwer springt bij met beerkar om te voorkomen dat water in woning stroomt

(dvd)

LEES OOK

Nu in het nieuws