Na recordseizoen in Bundesliga: Duitse sportjournalisten verkiezen Lewandowski tot Speler van het Jaar

 

 ©  Sven Hoppe/dpa-Pool/dpa

Bayern München-aanvaller Robert Lewandowski is zondag door de Duitse sportjournalisten voor het tweede jaar op rij verkozen tot Speler van het Jaar in de Bundesliga. De Poolse spits kreeg bij de verkiezing van voetbalmagazine Kicker 356 van de 563 stemmen. Hij haalde het zo ruimschoots voor ploegmakker Thomas Müller (41) en Dortmund-aanvaller Erling Haaland (38).

Maarten VanhoofBron: BELGA

Lewandowski scoorde het voorbije seizoen in de Bundesliga 41 keer voor kampioen Bayern. Hij verbeterde zo het lange tijd onklopbaar gewaande record van Gerd Müller, 40 goals in het seizoen 1971-1972.

Bij de vrouwen ging de prijs naar Hoffenheim-speelster Nicole Billa. De Oostenrijkse haalde het met 61 stemmen nipt voor de Duitse Bayern-aanvalster Lea Schüller (57). 

De Duitse Chelsea-coach Thomas Tuchel werd na zijn eindwinst in de Champions League verkozen tot Coach van het Jaar. Hij kreeg 129 stemmen. Dat waren er elf meer dan Hansi Flick. Die won de prijs vorig jaar na zijn treble met Bayern. Flick werd na het EK de nieuwe bondscoach van Duitsland.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten