Jes krijgt na 77 jaar plots geboortecadeau: “Wie heeft dit laten maken?”

Foto: Shutterstock

Een 77-jarige Nederlander heeft vrij laat een ‘geboortecadeau’ gekregen. Op een rommelmarkt trof een kennis een spaarvarken in aardewerk. Op het varken staan zijn naam, zijn geboortedatum en -plaats.

Jes Wassenaar uit Leeuwarden keek raar op: plots stond zijn schoonzoon daar met aardewerken spaarvarkentje met zijn naam, geboortedatum en -plaats. Een vriend van zijn schoonzoon had het varkentje gevonden op een rommelmarkt. Dat er ’Wassenaar’ op stond, deed een belletje deed rinkelen. “Het moet op mij slaan”, zegt de man aan Omrop Fryslan. “Het kan bijna niets anders. Je maakt mij niet wijs dat er op diezelfde datum in Sneek iemand geboren is met dezelfde naam. Het zal voor mij zijn bedoeld, maar ik heb mijn ouders er nooit over gehoord. Het blijft een raadsel waar dit al die 77 jaar is geweest.”

Wel staat er een klein spelfoutje op het varkentje. “Officieel heet ik Jetze Jan, maar hier staat Jetse met een S. Begrijpelijk, want dat komt ook veel voor in Friesland”, zegt Wassenaar. De hamvraag blijft wie dit voor hem heeft laten maken. Hij hoopt via een oproep op sociale media daarachter te komen.

Door redactie
AANGERADEN