Opnieuw dodelijk ongeval in motorsport: 14-jarig talent uit Spanje overleden na zware crash

Themabeeld. 

Themabeeld. ©  AFP

De pas 14-jarige Spaanse motorrijder Hugo Millán is zondag om het leven gekomen tijdens de European Talent Cup op het Circuit Motorland Aragon in Spanje. Het is het tweede dodelijke ongeval op korte tijd in de motorsport, want amper twee maanden geleden overleed ook de 19-jarige Jason Dupasquier na een vreselijke crash.

Bron: BELGA

De Spanjaard, die als een groot talent beschouwd werd, kwam 13 ronden van het einde in een grote groep ten val met zijn Honda NSF 250R. Toen hij probeerde de baan te verlaten, kon de Pool Oleg Pawelec hem niet meer ontwijken en reed hij met volle kracht over Millán heen. Hij bleef roerloos liggen ??en werd per helikopter naar het ziekenhuis in Zaragoza gevlogen, waar de dokters hem niet meer konden redden. De race en de overige competities werden vervolgens afgelast.

“Het is met grote droefnis dat we moeten aankondigen dat Hugo Millán ons verlaten heeft. We zullen je glimlach, je grote hart en je professionaliteit altijd blijven herinneren. Rust in vrede, Hugo”, was de boodschap van zijn team Cuna de Campeones. Millán stond tweede in het algemeen klassement van de European Talent Cup.

Op 30 mei stierf met Jason Dupasquier nog een motorsporttalent. De 19-jarige Zwitser liep na een val een ernstig hoofdletsel op in de kwalificaties voor de Moto3 in Mugello, verwondingen waaraan hij later overleed.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.