Ook in Londen wateroverlast: getroffen ziekenhuizen vragen om weg te blijven

 

 ©  AFP

Bron: BBC

Na Duitsland, Oostenrijk, Nederland en België wordt ook Engeland getroffen door het noodweer. In Londen wordt zelfs door de ziekenhuizen opgeroepen om niet af te komen omdat ze zelf last hebben van het water.

De hevige regen heeft niet alleen bij ons lelijk huis gehouden. Ook in Londen heeft de regenval afgelopen weekend geleid tot de overstroming van huizen, wegen en stations. De brandweer van Londen zou volgens BBC zelfs in een paar uur tijd meer dan 300 oproepen gekregen hebben in verband met het noodweer. Verschillende wegen werden afgesloten, waaronder ook delen van de autosnelweg rond de Britse hoofdstad.

LEES OOK. Dinant ruimt puin na de zondvloed: “Zes auto’s en mijn hele wijnkelder ben ik kwijt” (+)

Op Twitter riep het Newham Hospital op om niet langs te komen. “Onze spoedafdeling ligt onder water. We zijn er als jullie ons nodig hebben maar om ons te helpen terwijl we dingen herstellen vragen we jullie om alstublieft naar een ander ziekenhuis te gaan”, klonk het zondagnacht.

(Lees verder onder de foto)

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Ook het Wipps Corss-ziekenhuis stuurde een soortgelijk bericht de wereld in. Daar zouden “operationele problemen zijn ten gevolge van de regenval”.

 

 ©  AFP

 

 ©  AFP

 

 ©  AFP

 

 ©  AFP

 (lto)

LEES OOK

Nu in het nieuws