Hulpactie Caro en Claudia groeit: “Naar plekken waar bijna niemand kwam helpen”

Claudia en Caro. © rr

niel, hemiksem -

“Er zijn nog altijd plaatsen waar ze nog maar weinig hulp hebben gezien. En nu heeft het noodweer in het zuiden van ons land weer toegeslagen. Er is nood aan hulp op dit eigenste moment.” Dat getuigt Caro Deckers uit Niel. Ook vanuit Hemiksem en Boom vertrokken al hulpkonvooien en poetsploegen van vrijwilligers.

Zelf is ze met haar vriend de voorbije week al een viertal keer heen en weer gereden en heeft ze zowat half Niel gemobiliseerd. Haar schoonouders doen hetzelfde in Willebroek. Dorpsgenoot Claudia Herie pikte ook haar karretje aan.

“De zaterdag na de waterramp zijn we een eerste keer richting Pepinster gereden”, steekt Caro van wal. “We laadden onze camionette vol met poetsgerief. Ter plaatse konden we vaststellen dat er inderdaad al kleding met hopen was. Met poetsproducten waren ze niet veel, wél met verzorgingsproducten zoals zeep, shampoo, maandverband en pampers, drinkbaar water en (dieren)voeding. Daar focussen we ons nu op.” Onderweg naar de noodgebieden zijn er geregeld politiecontroles, waar Caro moet aantonen dat ze met hulp onderweg is.

Caro blijft spullen inzamelen. “Ik ben blij verrast door de grote solidariteit van de Nielenaren. Ze brengen niet alleen spullen die ze nog staan hebben, maar gaan zelfs speciaal winkelen. Ook verschillende zelfstandigen en marktkramers droegen al hun steentje bij met babyvoeding, dierenvoeding en fruit. Het is alleen jammer dat het vanuit gemeentelijke hoek windstil blijft. Zij zouden als bestuur het goede voorbeeld mogen geven.”

(bar)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten