Pink wil boete betalen van Noorse beachhandsbalsters die geen bikinibroekje willen dragen

Foto: Geert Van de Velde

De Amerikaanse zangeres Pink wil de boetes van de dames van het Noorse strandhandbalteam betalen. De dames speelden tijdens het Europese beachhandbaltoernooi tegen Spanje namelijk in shortjes en niet in bikinibroekjes zoals de regels voorschrijven. Eerder al had de internationale handbalfederatie gedreigd met boetes als ze de shortjes zouden dragen.

LEES OOK. Noorse beachhandbalsters willen niet langer in weinig verhullende bikinibroekjes spelen, maar riskeren nu boete

Op Twitter heeft Pink nu laten weten dat ze “heel trots is op de dames van het team dat ze protesteren tegen de seksistische regels omtrent het uniform.” Ze gaf ook aan dat het de federatie is die boetes zou moeten krijgen voor seksisme. “Ik zal met plezier die boetes voor jullie betalen. Doe zo verder” schreef de zangeres zondag op Twitter.

Pink deelde ook een foto van het team waarop het uniform van de mannen en de vrouwen te zien is, waarbij de vrouwen er beduidend schaarser bijlopen.

De disciplinaire commissie van de Europese Handbalfederatie (EHF) had het Noorse team vorige week een boete van 1.500 euro of 150 euro per speelster opgelegd voor het overtreden van de internationale regels. Die schrijven dat vrouwelijke strandhandbalsters een “goed passend bikinibroekje” moeten dragen, in tegenstelling tot bij beachvolleybal, waar de regel in 2012 geschrapt werd.

Volgens de handbalfederatie wordt het geld van de boete gedoneerd aan een grote internationale sportstichting die de gelijkheid van vrouwen en meisjes in de sport ondersteunt. Desondanks is er nog steeds veel kritiek op de federatie en de seksistische regels.

Door lto
AANGERADEN