Tropische storm zegen voor surfers, organisatie Olympische Spelen tempert zorgen

Bron © BELGA

Foto: AFP

De doortocht van tropische storm Nepartak zou minder gevolgen hebben voor de Olympische Spelen in Tokio dan aanvankelijk gevreesd. Dat hebben de organisatoren maandag gezegd. “Men moet zich niet te veel zorgen maken over de storm”, aldus woordvoerster Masa Tayaka. Meteorologen hadden gewaarschuwd voor hevige regenval, krachtige wind en hoge golven.

Nepartak komt naar verwachting laat op dinsdag aan land in Japan. Als gevolg daarvan zijn in het boogschieten de wedstrijden van dinsdag verzet naar woensdag en donderdag, terwijl ook de finales van het roeien zijn uitgesteld naar woensdag.

Surfers zien Nepartak - intussen afgezwakt van een tyfoon - ondertussen graag komen. De finales die woensdag op een honderdtal kilometer ten oosten van Tokio gepland stonden, worden vervroegd naar dinsdag om te kunnen profiteren van de vele golven die de tropische storm met zich meebrengt.

Voor het overige maken de organisatoren zich sterk dat de storm geen verdere impact zal hebben op het programma van dinsdag. Het zeilen zal dus gewoon door kunnen gaan zoals gepland. “We blijven de situatie op de voet opvolgen om de veiligheid van iedereen die betrokken is bij de Spelen, te garanderen”, klinkt het maandag in een mededeling. “Het organisatiecomité, het IOC, internationale federaties en andere relevante organisaties hebben intussen de nodige acties ondernomen om - indien nodig - snel te kunnen handelen.”

(belga)

Door vva