Lichaam laatste vermiste in ingestort gebouw Miami gevonden

De 54-jarige Estelle Hedaya (links) is als laatste geïdentificeerd. Ook Linda March (rechts), een goede vriendin van haar, kwam om. 

De 54-jarige Estelle Hedaya (links) is als laatste geïdentificeerd. Ook Linda March (rechts), een goede vriendin van haar, kwam om. ©  AP

Bron: BELGA, VRT

De stoffelijke resten van de laatste persoon die nog vermist was na het instorten van een appartementencomplex in het Amerikaanse Surfside bij Miami zijn teruggevonden. Daardoor komt het totale aantal slachtoffers op 98, zei burgemeester Daniella Levine Cava van Miami-Dade County.

Hoewel de laatste vermiste gevonden is, zal het puin toch nog verder doorzocht worden, zei Levine Cava, om te verzekeren dat alle mogelijke aanwezige menselijke resten gevonden zijn. Het zou ook kunnen bijdragen aan het nagaan van de oorzaak van de instorting. Op 8 juli was de hoop op het vinden van levende mensen in het puin al opgegeven.

Het gebouw stortte in de nacht van 23 op 24 juni grotendeels in. Zo’n vijf weken na de ramp is nog steeds onduidelijk wat daar de oorzaak van was. Drie jaar geleden was wel al gewaarschuwd voor de toestand van het veertig jaar oude pand aan de kust.

Inmiddels is gebleken dat nog zeker tien flatgebouwen in de regio Miami zorgwekkende bouwkundige gebreken vertonen, zoals afbrokkelend beton. De eigenaren moeten onmiddellijk maatregelen nemen. De gammele panden gelden nu als onveilig gebouw.

LEES OOK

Nu in het nieuws