“Vanaf nu worden het pittige ‘vuistgevechten’ tussen Lewis Hamilton en Max Verstappen”

Lewis Hamilton en Max Verstappen Foto: Daimler Media

Volgens voormalig F1-piloot Jenson Button is het incident tussen Hamilton en Verstappen slechts het begin van een reeks pittige gevechten tussen beide kemphanen.

Zoals dat met titelrivalen nu eenmaal gaat hebben Max Verstappen en Lewis Hamilton elkaar dit seizoen al een aantal keren ontmoet maar tot dusver heeft dat nooit geleid tot een opgave. Tot in Silverstone, waar Lewis Hamilton Max Verstappen van de baan knalde.

Dat resulteerde in het feit dat de comfortabele voorsprong van Max Verstappen van tweeëndertig punten herleid werd tot slechts acht stuks. Het behoeft geen uitleg dat de spanning in beide kampen te snijden is en als we Jenson Button mogen geloven zal dat er ook niet op beteren tijdens de rest van het seizoen.

“Vanaf hier wordt het hardnekkig en dat is goed voor ons als kijker, maar of het goed is voor hen weet ik niet,” aldus de wereldkampioen van 2009.

“De emoties lopen op, dit zijn de twee beste rijders die ooit in een F1-bolide gereden hebben. Het worden vuistgevechten de volgende races.”

Hoewel hij ook houdt van de nodige spanning hoopt Button ook dat het niet meer zal eindigen zoals in Silverstone.

“We moeten gewoon hopen dat het op de juiste manier verder gaat. Ik hoop dat ze het na deze race bespreken, dat is volgens mij belangrijk. Dat ze begrijpen wat er gebeurd is, dat ze er over praten, dat ze het achter zich laten en dat ze kunnen verder vechten zoals het hoort, zonder handschoenen.”

Meer F1-nieuws:

  • - “Lewis Hamilton begrijpt nu eindelijk de voordelen van testen in een F1-simulator”
  • - Gaan F1-piloten minder racen door de straffen van de stewards?
  • - Ferrari: “Als we vrije baan hebben dan kunnen we onze echte snelheid tonen”
  • - Enorme ontgoocheling bij Stoffel Vandoorne na dramatische Formule E-race: “Hier heb ik geen woorden voor”
  • - Red Bull: : “Crash van Max Verstappen kost ons 1,8 miljoen dollar!”
  • Door F1journaal.be
    AANGERADEN