Pech blijft Nederland achtervolgen: overijverige official trekt Anna van der Breggen van haar fiets

 

Nederland en wielrennen, het blijft op deze Spelen een dramatische combinatie. Na de botsing van een BMX’er met een official, de val van Van der Poel en de blunder van Van Vleuten, is er nu een incident met Anna van der Breggen.

LEES OOK. Nederlandse lijdensweg in Tokio nog niet ten einde: “onacceptabele omstandigheden” voor sporters in quarantaine-hotel

De Nederlandse was samen met Annemiek van Vleuten op weg om voor de laatste keer de tijdrit te verkennen, toen ze door Japanse officials van haar fiets gesleurd werd en ten val kwam. Gelukkig voor haar is er geen al te grote schade. Van der Breggen is de regerende wereldkampioene tijdrijden en pakte in 2016 nog het brons.

Het is niet onwaarschijnlijk dat de official niet in de gaten had dat de dames deelnemen aan de olympische tijdrit. De Japanners boden vervolgens wel ettelijke keren hun excuses aan.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

 (tjm)

Gerelateerd