Eindelijk duidelijkheid over abonnementen KAA Gent: Ghelamco Arena mag weer vollopen

Over iets meer dan twee weken zijn er geen beperkingen meer op het aantal toegelaten supporters.  

Over iets meer dan twee weken zijn er geen beperkingen meer op het aantal toegelaten supporters.  ©  EPA

Gent -

Goed nieuws voor de supporters van KAA Gent. Vanaf de tweede thuiswedstrijd, op 15 augustus tegen KV Mechelen, zijn alle abonnees opnieuw welkom in het stadion. Een Covid Safe Ticket is wel vereist. De Buffalo’s maakten ook meer details bekend over de compensatieregeling voor abonnees van vorig seizoen.

Max Dedulle

Vanaf 13 augustus mogen evenementen opnieuw doorgaan in openlucht, zonder beperking op het aantal toeschouwers. Dat betekent dat abonnees van KAA Gent dit seizoen zestien matchen zullen kunnen bijwonen in de Ghelamco Arena. Alle zitjes mogen worden bezet, mondmaskers en afstandsregels zijn niet meer nodig. Wie vorig seizoen een abonnement had, krijgt voorrang bij het kopen van een nieuw.

Supporters hebben wel een Covid Safe Ticket nodig: dat betekent dat ze minstens twee weken volledig gevaccineerd moeten zijn, net hersteld moeten zijn van een coronabesmetting, of een PCR-test van jonger dan 72 uur moeten kunnen voorleggen.

Twee opties

Abonnees hadden vorig jaar de keuze tussen een tegoedbon of een compensatieregeling. Bij die laatste optie werd een deel van het bedrag terugbetaald en een ander deel omgezet in tegoed voor tickets, horeca en de fanshop.

Wie koos voor een tegoedbon, kan die vanaf woensdag 28 juli (12 uur) gratis omzetten in een abonnement voor dit seizoen. De voorrangsperiode duurt voor hen tot 22 augustus, dus KAA Gent raadt af om dit meteen massaal te doen. Zo worden de servers niet overladen.

De kaarten liggen anders voor de supporters die de voorkeur gaven aan een compensatieregeling. Deze Buffalo’s krijgen via mail een unieke code, waarmee ze een abonnement kunnen kopen met 30 procent korting. Zij krijgen voorrang tot 1 augustus.

Vrije verkoop

Ook de supporters die in het seizoen 2019-2020 een abonnement hadden voor Play-off 1, blijven niet in de kou staan. Zij krijgen een couponcode toegestuurd die korting geeft in de ticketshop. De vrije verkoop van abonnementen start op maandag 2 augustus.

Voor de eerste thuiswedstrijd, tegen Beerschot op 1 augustus, zijn er slechts 5.000 tickets te koop. Die worden afzonderlijk verkocht, maar ook hier krijgen abonnees voorrang.

Meer informatie over de abonnementen is te vinden op de website van KAA Gent.

LEES OOK.Supporters eindelijk weer welkom in Ghelamco Arena: “KAA Gent kan meer met ons erbij”

LEES OOK

Nu in het nieuws

Meer nieuws uit Gent