Brandweer heeft situatie op Sardinië onder controle

 

 ©  AFP

Bron: BELGA

Op het Italiaanse eiland Sardinië heeft de brandweer de situatie met de bosbranden onder controle. Dat hebben de hulpdiensten dinsdag via Twitter gemeld.

Op het bij toeristen populaire eiland staan voornamelijk bossen in lichterlaaie, maar er zijn ook enkele gebouwen getroffen. Talrijke brandweerlieden zijn in de weer om de branden te blussen. Ze worden daarbij bijgestaan door vijf blusvliegtuigen. Frankrijk en Griekenland stuurden elk twee blusvliegtuigen ter plaatse. De civiele bescherming voorspelde voor dinsdag een middelmatig brandgevaar voor heel Sardinië.

LEES OOK.Bosbranden blijven Sardinië teisteren

De vlammen teisteren al een paar dagen het westelijke deel van het eiland. Honderden mensen hebben hun huizen moeten verlaten en geschat wordt dat zo’n 20.000 hectare land tot nu toe is afgebrand. Ter plaatse hangt een felle brandgeur en het vuur en de rook zijn ook op populaire toeristische plekken vanaf het strand zichtbaar. De schade zou volgens de krant La Repubblica in de miljoenen lopen. De landbouwvereniging Coldiretti heeft het over een “catastrofe” en aanzienlijke schade voor de landbouw. Het zal tot 15 jaar duren om de regio te herbebossen, luidt het.

LEES OOK. EU stuurt vliegtuigen voor bestrijding bosbranden Sardinië

LEES OOK

Nu in het nieuws