Inbraak in hippe pop-up in Baudelokapel: “2.000 euro aan geld en juwelen gestolen”

Charlotte (links) en Michelle (rechts) openden begin juni hun pop-up Espérance 

Charlotte (links) en Michelle (rechts) openden begin juni hun pop-up Espérance ©  David Van Hecke

Gent -

Een serieuze opdoffer voor de zussen Michelle (29) en Charlotte (20) Vanhove. Dieven hebben zondag ingebroken in hun nieuwe pop-up kledingwinkel Espérance in de Baudelokapel. “Het geeft me een vies gevoel om te weten dat dieven hier binnen waren”, zegt Charlotte.

Simon Dekaezemaker

Begin juni opende in de Baudelokapel, vlak naast zomerbar Cali, Espérance, een hippe pop-up kledingwinkel. Het aanbod bestaat uit kleedjes, jumpsuits en andere hippe dameskleding. Ook de kledingcollectie van de Gentse actrice Barbara Sarafian is er te vinden.

De zaken gaan goed voor zussen Michelle (29) en Charlotte (20) Vanhove, maar maandag kwamen ze te weten dat er ingebroken was in hun zaak. “Mensen van de zomerbar verwittigden ons dat ze licht zagen branden”, zegt Charlotte. “Het was onze sluitingsdag, dus wij wisten nog van niets.”

Zondagavond of nacht moeten de dief of dieven toegeslagen hebben. Eerst werd de voordeur geforceerd, waarna ze binnendrongen. “Het geld uit de kassa en onze juwelen zoals armbandjes ritsten ze mee. Ook vijftig speciale zakjes namen ze mee. In totaal hebben we 2.000 euro schade”

De voordeur van de winkel werd geforceerd 

De voordeur van de winkel werd geforceerd ©  IF

Oproep op sociale media

Een dag later blijft de inbraak nog steeds door het hoofd van Charlotte spelen. “Vandaag (dinsdag, red.) opende ik opnieuw de deuren, maar ik blijf toch met een vies gevoel zitten. Ik blijf eraan denken en wil een gezicht plakken op wie het gedaan heeft. Hopelijk weten we snel meer.”

De politie is ondertussen een onderzoek naar de inbraak gestart. “De mensen van het labo zijn al langsgekomen.” Op Facebook plaatsen ze ook een oproep om uit te kijken voor hun spullen. “Misschien worden ze doorverkocht online. Wie onze juwelen ziet kan ons altijd contacteren.”

LEES OOK. Twee zussen starten hippe pop-up in Baudelokapel: “Dit brengt ons nog veel dichter bij elkaar”

De dieven gingen aan de haal met juwelen en vijftig opvallende zakjes 

De dieven gingen aan de haal met juwelen en vijftig opvallende zakjes ©  IF

Nu in het nieuws

Meer nieuws uit Gent