CDC raadt gebruik van mondmaskers in bepaalde ruimtes opnieuw aan voor wie gevaccineerd is

 

 ©  AP

De Centers for Disease Control and Prevention (CDC), de Amerikaanse tegenhanger van Sciensano, zal donderdag naar alle waarschijnlijk aanraden dat gevaccineerden best toch opnieuw een mondmaskers dragen op bepaalde plaatsen. Dat schrijven Amerikaanse media.

De Delta-variant maakt het ook de Amerikanen lastig. Heel wat mensen die al gevaccineerd waren raakten toch besmet en in regio’s waar een lage vaccinatiegraad is gaan de besmettingsaantallen opnieuw stevig omhoog.

De CDC zal daarom met een nieuwe richtlijn komen waarin een ommekeer wordt gemaakt. In mei werd er nog gezegd dat mensen die volledig gevaccineerd waren binnen geen masker meer moesten dragen op de meeste plaatsen. Wie niet volledig gevaccineerd was, moest dat wel nog. Die beslissing werd genomen op basis van de effectiviteit van de coronavaccins. Maar die resultaten hadden de Delta-variant nog niet meegerekend.

Daarom komt de CDC nu terug op die beslissing. Al zijn de details van het nieuwe advies zijn nog niet bekend. De CDC zou pas donderdag officieel communiceren.

 (sgg)

LEES OOK

Nu in het nieuws