Club Brugge-aanwinst Tibo Persyn, de straaljager uit Wevelgem

 

 ©  BELGAIMAGE

Van blauw-zwart terug naar blauw-zwart. Drie jaar nadat hij de jeugd van Club Brugge verliet voor Inter Milaan keert Tibo Persyn (19) terug naar het huis van vertrouwen. De Italiaanse kampioen gelooft sterk in de aalvlugge Wevelgemnaar en hoopt dat Persyn bij Club Brugge de nodige vlieguren maakt. Gisteren werd nog onderhandeld of Club Persyn gewoon huurt dan wel koopt met een terugkoopoptie voor Inter.

“Tibo heeft al veel meegetraind met de eerste ploeg van Inter”, zegt zijn zaakwaarnemer Gunter Tiebaut. “Zonder corona zou hij ook al zijn officiële debuut hebben gemaakt. Maar hij heeft negen weken aan de kant gestaan na een coronabesmetting.”

Bijgenaamd de Belgische Javier Zanetti, naar de legendarische Argentijnse rechtsachter van Inter, kan Persyn zowel als rechterwingback of aanvallende flankspeler worden uitgespeeld. Zijn troeven: zijn snelheid, loopvermogen en kracht, maar hij beschikt ook over een meer dan degelijk technisch vermogen en raakt makkelijk een man voorbij.

Bij Club vervangt Persyn Nabil Dirar in de kern. Dirar werd een halfjaar gehuurd als polyvalente rechterflank, maar kampte met blessures en kon niet blijven.(bla)

LEES OOK