Brandverzekering bijna helft duurder in tien jaar tijd

 ©  Shutterstock

Bron: BELGA

De premie voor de brandverzekering is in tien jaar tijd met bijna de helft toegenomen. Dat schrijft Het Laatste Nieuws woensdag op basis van gegevens die de krant opvroeg bij statistiekbureau Statbel. De premie zal de volgende jaren nog verder stijgen.

Uit de cijfers van Statbel blijkt dat de gemiddelde brandverzekeringspremie tussen juni 2011 en juni 2021 44 procent duurder werd. De cijfers van verzekeringskoepel Assuralia wijzen er zelfs op dat de premie de helft duurder is geworden tussen 2005 en 2018: van 215 naar 326 euro.

LEES OOK. Wie zal schade door wateroverlast betalen? Krijg je alles terug? En hoelang moet je op je geld wachten? (+)

Weerfenomenen

De prijsstijging is deels te verklaren door de boomende bouwsector, maar ook de extreme weerfenomenen die alsmaar vaker in ons land voorkomen spelen een belangrijke rol. De laatste jaren neemt zowel het aantal individuele schadegevallen door stormen en overstromingen als de totale schadelast ervan toe.

Disclaimer: Belga signaleert elke dag berichten met belangrijk of  opvallend nieuws uit andere media. Deze berichten krijgen het trefwoord PRESS  mee. Belga kan evenwel nooit verantwoordelijk gesteld worden voor deze  berichtgeving gebracht door andere media. Gelieve steeds de juiste bron  te vermelden bij deze door Belga verspreide informatie.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten