Minstens 18 arbeiders omgekomen nadat vrachtwagen inrijdt op bus in India

 

 ©  Shutterstock

Bron: BELGA

Achttien arbeiders die na een panne van hun bus aan het slapen waren naast de autosnelweg zijn om het leven gekomen in India na een botsing met een vrachtwagen. Dat heeft de politie woensdag gemeld. Minstens negentien anderen raakten gewond.

Het ongeval vond plaats in de staat Uttar Pradesh, aldus een politieverantwoordelijke aan de pers. De meeste arbeiders waren onderweg naar huis in de westelijke staat Bihar, nadat hun arbeidscontract was afgelopen. Mensen uit die staat trekken vaak naar rijkere staten zoals Delhi en Haryana om een baan te vinden.

De passagiers waren uit de bus gestapt na een panne en waren naast het voertuig aan het slapen, toen een vrachtwagen langs achter op hen inreed. De hulpdiensten moesten verschillende lichamen weghalen die vastzaten onder de dubbeldekbus.

Met 140 op een bus voor 65

De autoriteiten hebben een onderzoek geopend naar het ongeval. Volgens BBC ging de bus stuk omdat hij te zwaar geladen was: er zouden 140 mensen aan boord hebben gezeten terwijl de capaciteit slechts 65 personen is, aldus de politie. BBC maakt melding van 30 ernstig gewonden, die naar het ziekenhuis werden gebracht.

Eerste minister Narendra Modi zei op Twitter dat families van slachtoffers 200.000 Roepie zullen ontvangen, voor elke gewonde wordt er 50.000 Roepie vrijgemaakt.

In India vinden wel vaker ongevallen plaats op het slecht onderhouden wegennet. Volgens officiële cijfers sterven elk jaar 150.000 mensen bij verkeersongevallen. De ongevallen worden vooral veroorzaakt door overdreven snelheid of het niet dragen van een gordel of helm.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

LEES OOK

Nu in het nieuws