Simone Biles past nu ook voor individuele allroundfinale: “Zo kan ze focussen op mentale gezondheid”

 

 ©  AFP

Nadat ze zich gisteren terugtrok in de teamfinale bij de vrouwen, geeft turnvedette Simone Biles nu ook verstek voor de individuele allroundfinale van donderdag. De Amerikaanse wil focussen op haar mentale gezondheid. Zondag plaatste Biles zich met de hoogste score (57.731) voor de allroundfinale. Daarin wordt ze vervangen door haar landgenote Jade Carey. Biles verzekerde zich ook van een stek voor alle toestelfinales. Ze zal later deze week beslissen of ze daaraan zal deelnemen.

“Na verdere medische evaluatie heeft Simone Biles beslist om forfait te geven voor de individuele allroundfinale van de Olympische Spelen in Tokio”, laat de gymfederatie van de Verenigde Staten weten. “Zo kan ze focussen op haar mentale gezondheid. Simone zal elke dag geëvalueerd worden om te bepalen of ze al dan niet kan deelnemen aan de individuele toestelfinales later deze week. Jade Carey, die de negende hoogste score had in de kwalificaties, zal Biles vervangen in de allroundfinale. We steunen de beslissing van Simone van harte en juichen haar moed toe om prioriteit te geven aan haar welzijn. Haar moed laat maar weer eens zien waarom ze een rolmodel is voor zovelen.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Biles kreeg dinsdag ‘slechts’ 13.766 punten voor haar sprongoefening, haar laagste score op dit toestel ooit in haar olympische carrière. Daarna besliste ze niet meer in actie te komen op de andere toestellen. Zonder Biles moesten de VS tevreden zijn met het zilver, de gouden medaille ging naar Rusland. België eindigde op de achtste plaats.

Op de vorige Olympische Spelen in Rio de Janeiro was Biles goed voor vier keer goud (allround, sprong, vloer, team) en een keer brons (balk). Biles telt ook negentien wereldtitels op haar indrukwekkende erelijst.

LEES OOK. Simone Biles blijft aan de kant tijdens teamfinale: als de druk zelfs voor ‘De Grootste’ te groot wordt...

(md, tjm)

Gerelateerd