Verdere stijging verkoop bedrijfsvoertuigen in EU in juni

 ©  Shutterstock

Bron: BELGA

De verkoop van nieuwe bedrijfswagens, zoals vrachtwagens, bussen en bestelbusjes, in de Europese Unie is in juni verder toegenomen. Volgens de Europese autobrancheorganisatie ACEA klom de verkoop met meer dan 12 procent tot 185.573 voertuigen in vergelijking met dezelfde maand vorig jaar.

Bij alle segmenten was volgens ACEA een stijging van de verkopen te zien. Door het economisch herstel van de coronacrisis neemt ook de verkoop van bedrijfsvoertuigen toe. De sterkste vraag was volgens ACEA te zien in landen in het midden en oosten van Europa. Binnen de grote EU-automarkten steeg de verkoop in Duitsland en Italië, maar was sprake van een daling in Spanje en Frankrijk. In België nam de verkoop met meer dan 13 procent af naar 7.372 bedrijfswagens.

LEES OOK. Drie op de tien werknemers willen (nog) geen elektrische bedrijfswagen

Over de eerste zes maanden van dit jaar ging de EU-verkoop van nieuwe bedrijfsvoertuigen met 37 procent omhoog naar iets meer dan 1 miljoen in vergelijking met een jaar eerder. Voor België werd een plus van 22 procent gemeten tot 46.818 bedrijfswagens.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten