Intieme editie van festival Dioniss dit weekend: “Hopelijk volgend jaar terug grotere editie”

Het wordt een kleinere editie dan hier in 2019. Foto: fvv

Gent / Sint-Denijs-Westrem -

In het Borluutpark is de opbouw gestart voor muziekfestival Dioniss dat vrijdag en zaterdag plaatsvindt. Na een sabbatjaar besliste de organisatie te gaan voor een intieme editie, die past bij de nieuwe locatie én de coronaregels.

Festival Dioniss in Sint-Denijs-Westrem kondigde na de succesvolle editie in 2019 een sabbatjaar aan. Achteraf bleek het door corona een verplichte pauze, maar vrijdag en zaterdag vindt er wel een dertiende editie plaats, zij het iets anders dan normaal.

“We wilden al lang naar het park van kasteel Borluut”, zegt Viktor Verleyen, een van de organisatoren. “Met drieduizend of vijfduizend bezoekers tijdens een editie waarbij we vollen bak gaan, is die locatie niet mogelijk. Maar het is wel heel idyllisch en gezellig.”

Intieme editie van festival Dioniss dit weekend: “Hopelijk volgend jaar terug grotere editie”
Het team van Dioniss is druk bezig met de voorbereidingen. Foto: fl

Volledig uitverkocht

De organisatie besliste daarom het dit jaar over een andere boeg te gooien en koos voor ‘Dioniss Intiem’. Zo kon het festival ondanks corona doorgaan. Vrijdag 30 en zaterdag 31 juli staan twee gezellige concertavonden op de planning, met een zittend publiek van maximaal 350 bezoekers per avond. Alle gratis plaatsen zijn ondertussen de deur uit.

“Het wordt een openluchtterras met foodtrucks en optredens van onder anderen Sylvie Kreusch en High Hi”, zegt Verleyen. “De voorbereidingen zijn woensdag begonnen, met respect voor het park. Het is een toffe locatie en een nieuwe uitdaging. Maar hopelijk kunnen we volgend jaar toch opnieuw een grotere editie organiseren.”

Info: www.dioniss.be

Intieme editie van festival Dioniss dit weekend: “Hopelijk volgend jaar terug grotere editie”
De locatie voor dit jaar is het park achter kasteel Borluut in de Kleine Gentstraat. Foto: fl
Door Fien Lakiere
AANGERADEN