Gamingbedrijf achter “Call of Duty” neemt dan toch maatregelen na aanklacht tegen bedrijfscultuur

 

 ©  AFP

Bron: BELGA

De CEO van de Amerikaanse gameproducent Activision Blizzard, Bobby Kotick, belooft maatregelen na een aanklacht over discriminatie en seksueel wangedrag op de werkvloer. In een brief hadden meer dan 2.600 werknemers de eerste reactie van de directie op een rechtszaak in Californië veroordeeld.

Een overheidsinstantie in Californië sleept het bedrijf achter de hitreeks “Call of Duty” voor de rechter omdat er een pestcultuur zou heersen op de werkvloer. Er is sprake onder meer van seksuele intimidatie, openlijke discriminatie en ongelijk loon voor vrouwen. Er ging 2 jaar onderzoek aan de aanklacht vooraf.

LEES OOK. Raften, barbecueën en zo nu en dan een ruzie: het zomerkamp van de allerrijksten (+)

Werkonderbreking

In een eerste reactie ontkende de directie de beschuldigingen en noemde ze de rechtszaak “onverantwoord gedrag van staatsbureaucraten”. Die reactie viel echter slecht bij veel werknemers, die hun ongenoegen uitten in een brief die door ruim 2.600 van de 9.500 werknemers werd ondertekend. Ze planden ook een werkonderbreking.

In een brief aan het personeel gaat CEO Bobby Kotick nu toch door het stof. “Onze eerste reacties op de problemen waar we samen mee te maken krijgen, en op jullie bezorgdheden, waren eerlijk gezegd toondoof”, schrijft hij. “Het spijt me dat we geen gepaste empathie en begrip hebben getoond.”

LEES OOK. Waarom Nintendo België vreest en daardoor voor vier games ons land boycot (+)

Kotick belooft meteen actie om een veilige werkomgeving te verzekeren. Een advocatenkantoor zal het beleid en de procedures van Activision Blizzard onder de loep nemen. Leidinggevenden worden onmiddellijk geëvalueerd en hun contract zal worden verbroken als ze niet correct hebben gereageerd op klachten. 

Ook in de games die het bedrijf uitgeeft, wil Kotick ingrijpen. “We hebben de input van werknemers en spelers gehoord dat sommige content in onze games ongepast is. We verwijderen die content.”

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten