Thibau Nys sprint naar allereerste zege bij elite in Ronde van Vlaams-Brabant

Bron © Belga

Foto: Vel

Thibau Nys (Baloise Trek Lions) heeft vandaag zijn allereerste overwinning bij de elite geboekt. In de openingsrit van de Ronde van Vlaams-Brabant sprintte Nys naar de winst. Hij mag door zijn zege morgen logischerwijze ook de leiderstrui aantrekken. De Ronde van Vlaams-Brabant is een rittenkoers voor elite zonder contract en beloften.

Van bij de start probeerde een groep van 20 renners een uitval op te zetten. Het peloton liet evenwel niet begaan. Het sein dan voor de Nederlander Pim Ronhaar om te gaan verdapperen. Na 25 kilometer koers zat evenwel ook zijn poging erop. Net voor het ingaan van de derde ronde reden Arno Brouwers, Lennert Belmans, Frederik Lauwers, Gust Lootens, Luca De Meester, Tristan Scherpenbergh, Olivier Godfroid en Jarne Van De Paar even voor de grote groep uit. Dit achttal pakte zowat een halve minuut voorsprong maar dan vond het peloton dat het welletjes was en rekende hen weer in.

Over halfkoers gingen Axandre Van Petegem, Liam Slock en Thibaut Ponsaerts aan de boom schudden. Nog voor het ingaan van de twee resterende ronden was ook hun liedje uitgezongen. Het bleef heel onrustig en bij het ingaan van de slotronde zonderden drie renners zich af. Dat waren Arno Claeys, Daan Mariën en Lars Van Coppenolle. Ook zij konden een massasprint niet afwenden en daarin toonde Thibau Nys zich de sterkste. De 18-jarige Nys haalde het na een massasprint respectievelijk van Tom Timmermans en Trystan Fivé. De Nederlander David van der Poel eigende zich de 4e plaats toe. In het algemeen klassement is Thibau Nys meteen ook de eerste leider.

Morgen rijden de renners, tijdens de tweede etappe van de Ronde van Vlaams-Brabant, acht ronden van 17,4 kilometer in en rond Goetsenhoven.

Door Maarten Vanhoof
AANGERADEN