Positieve resultaten na eerste testfase inhaleerbaar coronavaccin

 

 ©  REUTERS

Het inhaleerbaar coronavaccin van de Chinese fabrikant CanSino Biologics heeft in een eerste testfase een immuunreactie getriggerd zonder al te veel serieuze bijwerkingen. Dat schrijft persagentschap Reuters.

Goed nieuws uit China. Tijdens een eerste testfase van het CanSinoBIO-vaccin, dat geinhaleerd kan worden in plaats van ingeënt, waren de resultaten positief. Er moeten twee dosissen gegeven worden, maar die liggen wel lager dan die van de geïnjecteerde versie. Daardoor zou de producent meer vaccins kunnen produceren.

De twee dosissen, met een tussenperiode van 28 dagen, zorgen voor een vergelijkbaar aantal antilichamen als één injectie. Dat blijkt uit het onderzoek. Er deden 130 gezonde Chinezen mee aan de studie en de resultaten werden in het medische tijdschrift The Lancet gepubliceerd. Tijdens de studie werden er geen serieuze bijwerkingen vastgesteld.

Sommige deelnemers kregen ook eerst een injectie en als tweede dosis zo’n inhaleerbare versie. Ook zij toonden een goed aantal antilichamen.

Het injecteerbare vaccin van CanSinoBIO kreeg al goedkeuring in China, Mexico en Pakistan.  (sgg)

LEES OOK

Nu in het nieuws