Elodie Ouedraogo en Otto-Jan Ham vormen zich om tot tijdrijders voor nieuw Eén-programma ‘De tijd van ons leven’

 

 ©  Eén

Als je je laat begeleiden door een team van experts en leeft als een topsporter, kan je jezelf dan omtoveren tot een tijdrijder van professioneel niveau? Dat is de vraag die Elodie Ouedraogo (40) en Otto-Jan Ham (42) willen beantwoorden in het nieuwe Eén-programma De tijd van ons leven.

Dat Elodie Ouedraogo en Otto-Jan Ham hun hand niet omdraaien voor een uitdaging meer of minder, is al langer duidelijk. Ouedraogo liep met de 4x100 meter-ploeg samen met Kim Gevaert, Hanna Mariën en Olivia Borlée in 2008 naar goud op de Olympische Spelen in Peking. Otto-Jan kroop in 2019 aan boord van een zeilboot en voer samen met vijf andere bekende Vlamingen de Atlantische Oceaan over van Lanzarote naar Guadeloupe voor het Play4-programma Over de oceaan. Nu slaat het duo de handen in elkaar voor een nieuw sportief experiment: de strijd tegen de tijd op een koersfiets in De tijd van ons leven.

Tijdens een van de trainingen. 

Tijdens een van de trainingen. ©  Eén

Daarvoor werken ze samen met een team van internationaal gerenommeerde experten van de KU Leuven. Op zes maanden tijd proberen ze zich om te vormen tot tijdrijders van een professioneel niveau. Ze zoeken uit of dat kan, met als onwaarschijnlijk doel: wedijveren met de beste tijdrijders van het WK wielrennen in eigen land in september. “Ik heb mij – net als de meeste mensen waarschijnlijk – al vaak afgevraagd hoe die mannen en vrouwen tot dat soort prestaties komen”, zegt Otto-Jan Ham, die woensdagavond het nieuws bekendmaakte in de talkshow Van hier tot in Tokio bij Karl Vannieuwkerke. “Ik vraag me dan af hoe ik het ervan af zou brengen, mocht ik op eenzelfde manier begeleid worden. Ik ben benieuwd tot wat mijn lijf én mijn geest in staat zijn.”

Intensiever dan gedacht

Tijdens het programma worden ze een halfjaar lang gevolgd in hun leven en zien we hoe ze dagelijks trainen, eten, slapen… Al snel blijkt dat een veel intensiever proces te zijn dan ooit gedacht. Het leven als topsporter hakt in op lichaam en geest en, gooit hun drukbezette leven en dat van hun gezin helemaal overhoop. Hun grootste hoop: de tijd van hun leven rijden en hopen dat die zó goed is, dat ze niet als laatste eindigen. De tijd van ons leven zal dit najaar te zien zijn bij Eén en wordt gemaakt door Woestijnvis.

 

 ©  Eén

Aangeboden door onze partners

Lees ook