OVERZICHT. Deze Belgen komen vannacht en donderdag in actie, drie medaillekansen

De Belgian Sharks zijn de eerste Belgische medaillekandidaten van de dag. Het zit alvast snor tussen Tim Brys en Niels van Zandweghe.

De Belgian Sharks zijn de eerste Belgische medaillekandidaten van de dag. Het zit alvast snor tussen Tim Brys en Niels van Zandweghe. ©  REUTERS

Na een magere woensdag zet Team Belgium de medaillejacht in Tokio verder. Met de finale van de lichte dubbeltwee, de judocompetitie -100 kilo en de individuele allroundfinale turnen zijn er op papier drie medaillekansen, al wordt het telkens niet makkelijk. Hieronder een compleet overzicht van het Belgische geweld op donderdag.

Michael Van Damme

Volg hier alle prestaties van Team Belgium op de voet!

00u30: Golf, individueel mannen, ronde 1, Thomas Pieters

Thomas Pieters was vijf jaar geleden op de Spelen in Rio nog vierde. Hoewel hij op de wereldranking terugzakte naar de 120ste plaats is hij ambitieus.

2u36: Golf, individueel mannen, ronde 1, Thomas Detry

Op papier staat Thomas Detry (75ste op de wereldranking) hoger gerangschikt dan Thomas Pieters, maar hij heeft nog geen profzege achter zijn naam.

2u50: Roeien, Lichte dubbeltwee, A-finale, Tim Brys en Niels Van Zandweghe

Roeiers Tim Brys en Niels Van Zandweghe, alias de Belgian Sharks, werken de finale van de lichte dubbeltwee af. Het duo haalde al podiumplaatsen op WK en EK en wil in Tokio met een hoogtepunt afscheid nemen van hun klasse. Na de Spelen gaan ze elk hun eigen weg.

3u00: Hockey, Poule B, België-Canada, Red Lions

De Belgische hockeymannen presteren voorlopig foutloos en mikken tegen Canada op een vierde zege op rij.

3u21: BMX, individueel vrouwen, kwartfinale run 1, Elke Vanhoof

Elke Vanhoof tracht zich in het BMX te plaatsen voor de halve finales. Vijf jaar geleden werd ze in Brazilië nog mooi zesde.

Run 2 wordt gereden om 4u03, run 3 om 4u45.

4u00: Judo, -100 kilo mannen, eliminatie vs. Buzacarini, Toma Nikiforov

Toma Nikiforov komt als vierde en laatste Belgische judoka in actie in de Nippon Budokan. De regerende Europese kampioen in de klasse tot 100 kg heeft na de teleurstelling van Rio nog een rekening openstaan. De loting was hem wel niet gunstig gezind met mogelijk een tweede ronde tegen wereldkampioen Jorge Fonseca. Overleeft hij die, dan is alles mogelijk.

De kwartfinales vinden plaats om 6u54, de herkansing om 10u34, de halve finales om 10u51, de kamp om het brons om 11u49 en de kamp om het goud om 12u09.

5u01: Zwemmen, 200m schoolslag halve finales, Fanny Lecluyse

In het Aquatics Centre doet Fanny Lecluyse een gooi naar de finale van de 200 meter schoolslag. In de eerste plaats wil ze haar Belgisch record breken en als ze top presteert heeft ze een waterkansje op een finaleplaats.

5u05: Zeilen, Laser mannen, race 7, Wannes Van Laer

Wannes Van Laer gaat na een dag rust weer het water op. Hij staat voorlopig 28ste.

Race 8 wordt om 6u05 gevaren.

5u15: Zeilen, Laser Radial vrouwen, race 7, Emma Plasschaert

Emma Plasschaert verdedigt na een rustdag haar zesde plaats na zes regatta’s.

Race 8 wordt om 6u05 gevaren

12u50: Turnen, individuele allroundfinale vrouwen, Nina Derwael en Jutta Verkest

In het turnen staat de allroundfinale op het programma met Nina Derwael en Jutta Verkest. Derwael haalde op het WK al een vierde en vijfde plaats allround en eindigde in de kwalificaties als zevende. Haar belangrijkste afspraak volgt evenwel zondag met de finale aan de brug. De Amerikaanse superster Simone Biles hoeft ze in de allroundfinale alvast niet te vrezen. Biles gaf om mentale redenen forfait nadat ze zich tijdens de teamfinale ook al plots had teruggetrokken.

12u51: Zwemmen, 100m vlinderslag, reeks 4, Louis Croenen

De 200 meter vlinder was het hoofdnummer voor Croenen en daarin greep hij naast een finaleplaats. Op de 100 meter vlinder is het doel om in de buurt te komen van zijn besttijd, maar zelfs dan wordt het moeilijk om de halve finales te halen.

Gerelateerd