Google en Facebook eisen vaccinatie van personeel voor toegang tot kantoor

 

 ©  AP

Bron: BELGA

Internetgiganten Google en Facebook eisen van al hun werknemers dat ze gevaccineerd zijn tegen het coronavirus wanneer ze de kantoren van het bedrijf betreden. Dat hebben de bedrijven woensdag onafhankelijk van elkaar meegedeeld.

De vaccinatieverplichting zal “de komende weken” al worden ingevoerd in de Amerikaanse vestigingen van Google. In de daaropvolgende maanden zal het bedrijf ook elders in de wereld eisen dat personeel is ingeënt tegen het virus.

Bij Facebook zal de invoering van verplichte vaccinatie voor werknemers in Amerikaanse kantoren afhangen van “de plaatselijke omstandigheden en voorschriften”. De aanpak voor locaties buiten de VS zal “verder worden onderzocht”.

Uitzonderingen

Topman van Google Sundar Pichai benadrukt in een verklaring dat de maatregel niet zal gelden in de landen waar het vaccin moeilijk te verkrijgen is. Er komen bij beide bedrijven ook uitzonderingen “voor mensen die om medische redenen niet gevaccineerd kunnen worden of voor specifieke bevolkingsgroepen”.

De datum waarop de personeelsleden weer geregeld op het werk moeten verschijnen, wordt door Google uitgesteld van 1 september naar 18 oktober. Die verschuiving komt er door de opmars van de zeer besmettelijke deltavariant van het coronavirus, schrijft Pichai.

LEES OOK

Nu in het nieuws