“Max Verstappen en Lewis Hamilton moeten een beetje afkoelen en het rustiger aan doen”

Max Verstappen Foto: Red Bull Racing

De aanrijding tussen Hamilton en Verstappen tijdens de Britse GP en de daaropvolgende crash van Verstappen kan volgens Damon Hill voor een erg explosieve situatie in de Formule 1 zorgen. Hill is dan ook van mening dat Hamilton en Verstappen het wat rustiger aan moeten doen.

“Ze moeten een beetje afkoelen,” vertelde de wereldkampioen van 1996 deze week tijdens de ‘F1 Nation’. ”Ik denk dat ze allebei verschrikkelijk agressief waren tijdens die race.”

Als Verstappen en Hamilton zo agressief tegenover elkaar blijven dan kan er volgens Hill voor de rest van het seizoen een bijzonder explosieve en gevaarlijke situatie ontstaan.

“Het conflict tussen Lewis en Max heeft een onstabiele landmijn in de sport veroorzaakt,” aldus Hill. ”Het was allemaal wat risicovol en er raakte gelukkig niemand ernstig gewond.”

“Max maakte een serieuze klapper. Toeschouwers in de tribune filmden het allemaal en de wagen kwam tegen een serieuze snelheid in de bandenmuur terecht.”

Volgens Hill lag de oorzaak van de aanrijding tussen Hamilton en Verstappen tijdens de Britse GP bij wat er daags voordien gebeurde tijdens de allereerste sprintrace.

“Het was het gevolg van de race ervoor. De sprintrace op zaterdag zorgde ervoor dat Mercedes besefte dat indien Max voorop zou blijven dat ze hem dan nooit meer zouden kunnen inhalen. Ze wisten dat en ze wilden absoluut voorop geraken.”

“Het was een combinatie van factoren die er volgens mij voor heeft gezorgd dat Lewis wanhopiger en agressiever was.”

“Bij Max ging het ook zo want die eerste halve ronde was de meeste opwindende en meest risicovolle ronde die ik in een zeer lange tijd heb gezien,” besloot Damon Hill.

Meer F1-nieuws:

  • - “Nederlander krijgt van Mercedes voorkeur op Stoffel Vandoorne voor mogelijk F1-zitje”
  • - Vrijdag volgt na zware crash een cruciale test voor Honda-motor van Max Verstappen
  • - Max Verstappen: “Ik was een beetje gekneusd maar ben blij dat ik terug kan racen”
  • - VIDEO: Hoe wordt een F1-bolide ontwikkeld?
  • - Red Bull: : “Crash van Max Verstappen kost ons 1,8 miljoen dollar!”
  • Door F1journaal.be
    AANGERADEN