Voorlaatste vermiste na noodweer teruggevonden

 

 ©  BELGA

Gisteren werd in het Waalse dorp Trooz het lichaam van een man teruggevonden uit Verviers die vermist was sinds de overstromingen. Dat brengt volgens VRT NWS de dodentol op 38. Eerder deze week sprak de Waalse regering van 41 doden.

Tot gisteren waren nog twee mensen vermist na de zware overstromingen in Wallonië. Gisteren werd een 38ste slachtoffer geïdentificeerd volgens de Federale Politie. “De man is helaas overleden. Nu de man is teruggevonden, wordt er nog één persoon vermist, het gaat ook om een man”, zegt An Berger van de Federale Politie aan VRT. Naar die persoon wordt momenteel nog volop gezocht.

LEES OOK. Hadden de vele doden ondanks extreem weer niet vermeden kunnen worden? “Dit kán niet alleen de regen geweest zijn” (+)

Eerder deze week sprak de Waalse minister-president Elio Di Rupo (PS) tijdens een persconferentie nog van 41 doden. Dat zou dus nu op 42 moeten staan nu de vermiste man dood teruggevonden is. Het is nog onduidelijk waarom de federale politie spreekt van 38 overlijdens.

 (lto)

LEES OOK

Nu in het nieuws