Team Jumbo-Visma bindt de nummer twee van de Tour drie jaar langer aan zich

 

 ©  REUTERS

Team Jumbo-Visma heeft het contract van Jonas Vingegaard opengebroken. De nummer twee van de voorbije Tour tekende bij de ploeg van Wout van Aert een contract tot 2024. Hij wordt daarmee beloond voor zijn goede prestaties in de afgelopen Ronde van Frankrijk.

De Deen is bezig aan zijn derde seizoen bij de Nederlandse formatie en brak dit seizoen echt door. Hij won onder meer een rit in de UAE Tour en eindigde tweede in het eindklassement in de Ronde van het Baskenland. Het hoogtepunt was evenwel zijn tweede plaats in de recente Tour, weliswaar op meer dan vijf minuten dan eindwinnaar Tadej Pogacar.

In een persbericht van de ploeg reageerde Vingegaard op zijn verlenging. “Ik ben erg blij. Tot op heden is onze samenwerking een succes geweest en hopelijk blijven we ook in de toekomst mooie successen boeken. Ik voel me hier goed. Daarom was het een makkelijke en vanzelfsprekende keuze om langer bij de ploeg te blijven”, vertelde hij.

Sportief directeur Merijn Zeeman is blij en trots om Vingegaard langer aan Team Jumbo-Visma te verbinden. “Jonas rijdt inmiddels drie jaar voor dit team, waarbij we samen elke dag aan het werk zijn om beter te worden. Het is prachtig om een talent binnen het team te zien ontwikkelen en groeien. We zijn vol vertrouwen dat we samen mooie prestaties blijven behalen.”

 

 ©  REUTERS

(tjm)

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten