Burgemeester van zwaar getroffen Pepinster boos op Rode Kruis: “We krijgen geen efficiënte hulpverlening op het terrein, onze verzoeken blijven onbeantwoord”

Bron © BELGA

Foto: ISOPIX

Philippe Godin, de burgemeester van het zwaar getroffen Pepinster, verwijt het Croix-Rouge de Belgique, de Franstalige evenknie van het Rode Kruis, afwezig te blijven in de hulpverlening. “We slagen er niet in om efficiënte hulpverlening op het terrein te krijgen”, klinkt het. “Onze herhaalde verzoeken blijven onbeantwoord.”

“We hebben alle hulp gecentraliseerd, maar we hebben een structuur nodig die zowel onze inwoners als onze gemeentelijke diensten op het terrein kan bevoorraden. We zien niets komen. Er is geen wil bij de top van het Croix-Rouge de Belgique”, betreurt Godin.

Volgens hem zal het nog maanden duren vooraleer het normale leven in Pepinster kan terugkeren. “We hebben geen winkels meer, niets. Een structuur om ons te ondersteunen is daarom essentieel”.

LEES OOK. Chauffeur snelt slachtoffers overstromingen te hulp, maar krijgt boete van 2.400 euro

De misnoegde burgemeester doet zijn opvallende uitspraken tegen de achtergrond van een gemeenschappelijke solidariteitsactie van handelsfederatie Comeos en verzekeringskoepel Assuralia. Met de actie krijgen slachtoffers van de wateroverlast die een attest hebben gekregen van hun verzekeraar een maand lang (van 4 augustus tot 4 september) kortingen in bepaalde winkels.

Alle details en deelnemende winkels zijn terug te vinden op www.commercecares.be.

LEES OOK. Gerecht opent onderzoek naar onvrijwillige doodslag na extreem noodweer: “Dit kán niet alleen de regen geweest zijn” (+)

bekijk ook

Opmerkelijke helper in Pepinster: zesjarige Nathan maakt straten leeg met graafmachine

Verwoesting, puin en solidariteit: zo ziet Pepinster er 4 dagen na de ramp uit

Straffe dronebeelden tonen: zo erg is de wateroverlast in Pepinster

AANGERADEN