Protest Red Bull niet succesvol, geen zwaardere straf voor Lewis Hamilton

Lewis Hamilton 

Lewis Hamilton © Mercedes F1 team

Red Bull Racing is er met haar protest niet in geslaagd om Lewis Hamilton zwaarder te laten bestraffen voor zijn aanrijding met Max Verstappen tijdens de Britse GP.

Tijdens de openingsronde van de GP van Groot-Brittannië reed Lewis Hamilton in Copse Corner tegen Max Verstappen waardoor de Nederlander zwaar crashte en moest opgeven. Hamilton werd door de stewards als schuldige aangeduid en kreeg een tijdstraf van tien seconden.

Ondanks die tijdstraf slaagde Hamilton er alsnog in om de race te winnen en zo heel wat belangrijke punten te scoren terwijl Verstappen puntloos en zijn Red Bull F1-bolide zwaar gehavend achter bleef. Bij Red Bull waren ze niet te spreken over de volgens hen veel te lichte straf voor Hamilton en besloot men om protest aan te tekenen en dat met nieuw bewijsmateriaal.

Om 16u werd het protest tijdens een speciale hoorzitting behandeld en Red Bull was er van overtuigd dat het met het nieuw extra bewijsmateriaal dat op het moment van het geven van de oorspronkelijke straf nog niet ter beschikking was aan te tonen dat de schuld voor de aanrijding en crash volledig bij Hamilton lag.

Men hoopt op een zwaardere straf maar de stewards zijn het Red Bull F1 team hierin niet gevolgd. Volgens de stewards kwam Red Bull niet met significant nieuw bewijs en de eerdere straf van tien seconden wordt dus gehandhaafd en Hamilton blijft dus ook de winnaar van de Britse GP zonder een bijkomende straf zoals extra straftijd of gridpenalty voor de komende race.

Meer F1-nieuws:- Lewis Hamilton uit felle kritiek op Hongaarse regering: “Dit is onaanvaardbaar, laf en misleidend!”- “Nederlander krijgt van Mercedes voorkeur op Stoffel Vandoorne voor mogelijk F1-zitje”- Vrijdag volgt na zware crash een cruciale test voor Honda-motor van Max Verstappen- Max Verstappen: “Ik was een beetje gekneusd maar ben blij dat ik terug kan racen”- Red Bull: : “Crash van Max Verstappen kost ons 1,8 miljoen dollar!”  (F1journaal.be)

LEES OOK

Nu in het nieuws