Fabio Jakobsen heeft na succesvolle Ronde van Wallonië Vuelta als grote doel: “Er zullen verschillende sprintkansen zijn”

 

 ©  BELGA

Fabio Jakobsen is terug. Terug van een lange tijd weggeweest. Waar hij in de Ronde van Turkije zijn echte terugkeer als wielrenner maakte, knoopte hij vorige week in de Ronde van Wallonië opnieuw met de winst aan. Tot tweemaal toe zelfs. Hoewel de tegenstand er niet al te groot was, is het wel een bewijs dat Jakobsen stilaan weer de oude is.

Maarten Vanhoof

En dat zag ook Geert Van Bondt, ploegleider bij Deceuninck - Quick-Step. “We kunnen terugblikken op een geslaagde Ronde van Wallonië. Fabio wilde echt sprinten en dat heeft hij gedaan. Hij heeft de Ronde van Turkije en de Dauphiné gereden. Deze laatste was echt een heel zware wedstrijd. In de Ronde van Wallonië was het vooral de bedoeling om zoveel mogelijk sprints te doen met Fabio, en zijn lichaam weer laten wennen aan de korte, zware inspanningen. Vooral de laatste zege gaf hem veel vertrouwen. Hij liet zien dat hij een hij in vorm is.”

“Hij heeft zijn training aangepast aan zijn herstel zodat al zijn wonden konden genezen”, zegt Van Bondt. “Maar dan is het natuurlijk een groot verlangen om terug te komen en weer te winnen. We gingen er samen voor, en Fabio zien winnen was echt emotioneel, want die beelden en wat hij heeft meegemaakt komen dan weer in je op.”

Jakobsen zijn volgende grote doel is nu de Vuelta, die over twee weken start. Het wordt de tweede grote ronde voor de Nederlander, nadat hij in 2019 eerder al deelnam aan de Ronde van Spanje en er ook twee ritten won. “In de Vuelta zullen er verschillende sprintkansen zijn en we hopen allemaal dat Fabio ook daar een zege kan pakken”, aldus Van Bondt.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten