Zeemonsters in Oostende: opnames jeugdfilm ‘Zeevonk’ starten binnenkort

Onder andere Sebastien Dewaele zal zijn opwachting maken in de jeugdfilm ‘Zeevonk’, over een mythisch zeemonster dat in de wateren van Oostende rondzwemt. ©  ISOPIX

Leeft er een zeemonster in de wateren van Oostende? Dat is de centrale vraag in ‘Zeevonk’. Onder anderen Hilde De Baerdemaeker, Lynn Van Royen en Sebastien Dewaele spelen mee in de nieuwe Vlaamse jeugdfilm, waarvan de opnames over een kleine drie weken starten. Regisseur Domien Huyghe bereidt zich voor op een pittige draaiperiode. “Veel scènes spelen zich af op het water en er komt ook best wat CGI aan te pas.”

Wout Desmytere

“Spannend”, zo omschrijft Domien Huyghe het gevoel dat momenteel bij hem overheerst. Op 16 augustus starten de opnames van Zeevonk, zijn langspeelfilmdebuut. Aan ambitie ontbreekt het hem niet. “Ik wil de eerste Vlaamse monsterfilm maken, eentje waar het hele gezin van kan genieten.”

Voor het scenario deed Huyghe beroep op zijn zus Wendy, die op haar beurt de hulp inriep van Jean-Claude Van Rijckeghem (scenarist van ‘Aanrijding in Moscou’ en ‘Mijn vader is een saucisse’, red.). “Het verhaal draait om Lena, een meisje van 12. Haar vader, kapitein op een vissersloep, is samen met twee andere vissers verongelukt op zee. Lena gelooft echter dat zij ten prooi zijn gevallen aan een zeemonster. Ze hijst zelf de zeilen om de ware toedracht te ontdekken.”

CGI-effecten

“We gaan een pittige opnameperiode tegemoet”, zegt Huyghe. “We draaien tot begin oktober, maar daar komt heel wat bij kijken. Veel scènes spelen zich op het water af, en het weer aan de Vlaamse kust kan al eens onvoorspelbaar uit de hoek komen. Bovendien komt er ook best wat CGI (computer-generated imagery, red.) aan te pas. Maar ik kan rekenen op een erg getalenteerde groep mensen, zowel achter als voor de camera.”

Voor de camera zullen onder andere Sebastien Dewaele (Undercover, Eigen kweek), Zouzou Ben Chikha (Bevergem) en Lynn Van Royen (Beau séjour, De luizenmoeder) te zien zijn. Valentijn Dhaenens (De helaasheid der dingen) zal in flashbacks opduiken als de overleden vader, Hilde De Baerdemaeker speelt zijn achtergebleven vrouw.

Maar het gewicht van de film rust op de schouders van drie jonge talenten. Met Sverre Rous (16) maakt u dit najaar kennis in Dealer, het regiedebuut van Jeroen Perceval. Voor Dunia Elwaleed (14) en Saar Rogiers (12) wordt het de vuurdoop. De film moet in 2022 in de zalen komen.

Aangeboden door onze partners