Hein Vanhaezebrouck wil nederlaag AA Gent snel vergeten: “We zijn door en dat was het voornaamste”

 

 ©  BELGA

AA Gent plaatste zich donderdag voor de derde kwalificatieronde van de Conference League, ondanks een 2-0 nederlaag in Noorwegen tegen Valerenga. De Buffalo’s stoten door dankzij de 4-0 overwinning van de heenwedstrijd. “Ik ga het kort houden. We zijn door en dat was het voornaamste”, reageerde trainer Hein Vanhaezebrouck.

Maarten VanhoofBron: BELGA

LEES OOK. Vurig Valerenga verslaat zwak AA Gent: Buffalo’s stoten door dankzij ruime bonus uit heenmatch

“We hadden het eindresultaat liever anders gezien”, verklaarde Vanhaezebrouck. “Al snel kwamen we 1-0 achter na een scrimmage voor doel, waar we de bal niet goed ontzetten. De Noorse druk konden we gelukkig snel herstellen. We kwamen daarna niet meer in de problemen in de eerste helft. In de tweede helft kwamen we beter voor de dag met zelfs een scrimmage, maar die ging er niet in. Hier lieten we het liggen om de match dood te maken. De 2-0 kwam daarna op hoekschop waar we slecht verdedigden. Het had allemaal een stuk makkelijker kunnen gaan, maar we zijn door.”

“Valerenga ging er vol voor in het begin”, vervolgde HVH. “Ze zaten snel op rozen maar ze konden er geen vervolg aan breien. Ik ben blij dat we enkele jongens minuten konden geven met het oog op komende wedstrijden. Volgende twee weken volgen er opnieuw vier wedstrijden. We gaan dus iedereen nodig hebben.”

LEES OOK

Nu in het nieuws