Politieke crisis Tunesië: Eerste benoeming door president Saied

Nieuw waarnemend minister Ridha Gharsallaoui na zijn eedaflegging, met president Kais Saied.  

Nieuw waarnemend minister Ridha Gharsallaoui na zijn eedaflegging, met president Kais Saied.  ©  AP

Bron: BELGA

De Tunesische president Kais Saied heeft donderdag een veiligheidsadviseur benoemd die het ministerie van Binnenlandse Zaken zal leiden. Het is zijn eerste benoeming, vier dagen nadat hij alle uitvoerende macht had gegrepen en het parlement voor een maand had geschorst.

“De president van de republiek heeft een presidentieel decreet uitgevaardigd waarmee Ridha Gharsallaoui verantwoordelijk wordt voor het leiden van het ministerie van Binnenlandse Zaken”, aldus de entourage van de president donderdagavond in een verklaring.

Gharsallaoui is een politiecommissaris die volgens lokale media nu nationale veiligheidsadviseur van de president is geworden.

Crisiscel tegen Covid-19

De benoeming komt er nadat verschillende organisaties uit het maatschappelijk middenveld en andere landen Saied hadden opgeroepen onverwijld een nieuwe regering te benoemen, zoals hij had aangegeven te zullen doen.

Saied kondigde woensdagavond al de oprichting aan van een crisiscel voor het beheer van de Covid-19 pandemie, onder toezicht van een hoge militaire officier.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten