Winst Amazon stijgt met 48 procent tot 7,8 miljard dollar in tweede kwartaal

 ©  REUTERS

Bron: BELGA

Amazon heeft in het tweede kwartaal een nettowinst van 7,8 miljard dollar (6,56 miljard euro) geboekt. Dat is een stijging van 48 procent ten opzichte van een jaar geleden. Het resultaat is te danken aan onlineshoppen en de cloud.

De technologiegigant verloor donderdag na het sluiten van de beurs op Wall Street 5 procent. Amazon had nochtans een omzet van 113 miljard (+27 procent) maar dat was 2 miljard onder de verwachtingen van de analisten.

Prime

Tijdens het voorbije kwartaal profiteerde Amazon van zijn jaarlijkse ‘Prime Day’, een tweedaagse promotie op de e-commercesite voor Prime-abonnees, die betalen voor gratis 24-uurslevering en andere voordelen.

Eind mei kocht Amazon de bijna honderd jaar oude Hollywoodstudio Metro-Goldwyn-Mayer (MGM) voor 8,45 miljard dollar. Met die catalogus kan het bedrijf Prime Video, de streamingdienst die bij het abonnement is inbegrepen, aanzienlijk uitbreiden.

Cloud

De belangstelling voor de ‘cloud’ blijft groot, zelfs met de geleidelijke opheffing van de coronabeperkingen. AWS, de clouddivisie van Amazon, boekte 14,8 miljard dollar aan inkomsten. Dat is 37 procent meer dan in dezelfde periode een jaar geleden.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten