Tweevoudig Tourwinnaar Tadej Pogacar heeft contractverlenging bij Team UAE beet en tekent bij tot... 2027

 

Tweevoudig Tourwinnaar Tadej Pogacar heeft een contractverlenging beet. De 22-jarige Sloveense veelwinnaar die recent nog derde werd in de wegrit van de Olympische Spelen heeft tot 2027 bijgetekend bij Team UAE. Hij heeft zo een van de langste contracten in het wielrennen. Pogacar zit al sinds 2019 bij Team UAE.

vva

Teambaas Matar Suhail Al Yabhouni Al Dhaheri reageerde opgetogen. “We zijn verheugd om Tadej bij ons te hebben voor de komende jaren. Tadej helpt om de manier waarop mensen denken over fietsen en de fiets in de Emiraten te veranderen. We zijn erg trots op hem en alles wat hij en het team bereiken. Dat sportkampioenen als Tadej ons land vertegenwoordigen, weerspiegelt de boodschap en onze missie: onze mensen aanmoedigen om te sporten en gezonder te leven. We zien nu al verbeteringen en we zien dat meer mensen de fiets gebruiken en van lichaamsbeweging genieten, wat een belangrijke stap is voor ons land.”

 

 ©  ISOPIX

Ook Pogačar zelf is blij met de contractverlenging. “Ik ben echt blij dat ik mijn toekomst aan het team kan verbinden en hier de komende jaren kan blijven. Ik voel me hier thuis, het voelt als een grote familie. Dit team past echt goed bij mij en ik heb het geluk dat ik niet alleen collega’s maar ook vrienden heb gevonden. Ik ben enthousiast over de komende jaren en wat ze zullen brengen, hopelijk meer succes voor mij en voor het team. Ik hoop dat we veel kinderen inspireren om te gaan fietsen.”

CEO Mauro Gianetti (CEO & Team Principal) is tevreden over het team. “We hebben gebouwd aan een team van jonge talenten voor de toekomst en Tadej is vanaf het begin een integraal onderdeel van dat proces geweest. We hebben hem zien groeien van een tiener tot een jonge man en wat hij heeft bereikt is fantastisch. Hij inspireert niet alleen zijn teamgenoten, maar ook een hele nieuwe generatie jonge wielrenners in de Emiraten en over de hele wereld.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten