Neoprof Jordi Meeus verlengt zijn contract bij Bora -hansgrohe: “Hij is een sprinter in wording”

 

 ©  Foto Marc Van Hecke

Onze landgenoot Jordi Meeus (23) heeft zijn contract vervroegd verlengd tot eind 2024. Ook Patrick Gamper en Martin Laas hebben hun contract met elk een jaar verlengd.

vva, bvc

“Ik ben erg blij dat we ons contract met Jordi vroegtijdig hebben kunnen verlengen”, aldus teammanager Ralph Denk. “Hij heeft zich in zijn eerste jaar als prof bijzonder goed ontwikkeld en heeft een belangrijke rol gespeeld in de lead-outs. Hij heeft bovendien ook zelf races gewonnen. We zien veel potentieel in hem en willen hem de komende jaren uitbouwen tot een sprinter. Hij zal dus vanaf volgend seizoen vaker voor resultaten gaan rijden.”

“We willen Patrick Gamper ook de kans geven om zelf voor resultaten te koersen. Tot nu toe was hij vooral een helper en die rol zal hij ook in de toekomst blijven spelen, maar dat niet alleen. We willen hem ook steunen om zelf de teugels in handen te nemen.”

 

 ©  ISOPIX

“Wat Martin Laas betreft, kan ik zeggen dat hij een zeer betrouwbare renner is geworden en een belangrijke steun is in de lead-outs. Hij zal die rol behouden en zijn ervaring inbrengen in verschillende sprinttreinen. Er zullen wedstrijden zijn waarin Martin ook af en toe onze sprinter zal zijn, maar zijn focus ligt voornamelijk op de lead-out”, sloot Denk af.

Ook Sergio Higuita trekt overigens van EF-Nippo naar Bora-hansgrohe. Hij is al de vierde klimversterking met ook al Vlasov, Almeida en Hindley.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten