James Cooke giet het leven van 8 BV’s in musicals

In giet James Cooke het leven van bv’s in...welja, musicals. 

In giet James Cooke het leven van bv’s in...welja, musicals. 

Met musicals heeft James Cooke ervaring zat. Voor hij aan de zijde van Gert Verhulst en Karen Damen doorbrak op televisie, was hij immers te zien in producties als Alice in Wonderland en ‘14-’18. Ervaring die van pas zal komen in zijn nieuwe programma James, de musical. Daarin bewerkt hij de levens van 8 bekende mensen tot musicals.

Wout Desmytere

Drukke tijden dienen zich aan voor James Cooke (36). Hij bereidt zich voor om de Vlaamse versie van het bouwprogramma Extreme makeover te presenteren, maar neemt er in de tussentijd nog een nieuw programma bij. In het NTGent zal hij deze zomer acht BV’s ontvangen, om hem of haar te verrassen met een musical over hun leven.

Het programma zal James, de musical heten. In de voorstellingen persoonlijke en soms verrassende verhalen verwerkt zitten. Grappige anekdotes, maar ook lastige momenten. Overgoten met een flinke dosis show, zoals we dat intussen van Cooke gewend zijn. Play4 is momenteel op zoek naar mensen die de opnames live willen meemaken in het NTGent. Wie de acht bv’s zijn, wil de zender niet bekendmaken. “Het publiek zal verrast worden op de avond zelf”, klinkt het.

Wanneer James, de musical op tv komt, is nog niet bekend. De opnames starten vanaf midden augustus. Tickets voor de opnames zijn beschikbaar via deze website.

LEES OOK