Kortrijk haalt flankspeler weg bij Gent

 ©  ID/ Lieven Van Assche

KV Kortrijk heeft zijn felbegeerde flankverdediger beet. Eerstdaags zet Dylan Mbayo zijn handtekening onder een meerjarige overeenkomst bij de Veekaa. Het zou om vier of vijf jaar gaan.

De 19-jarige Belg zat op een zijspoor bij Gent en zint op een doorbraak bij Kortrijk. De pijlsnelle aanvaller legde donderdag zijn medische tests af. De transfer moet eerstdaags geofficialiseerd worden.

Met Mbayo voegt Kortrijk niet alleen een interessant profiel aan zijn selectie toe voor de snelle omschakeling die Elsner wenst te brengen. De speler heeft eveneens de Belgische nationaliteit, daarmee beschikt KVK nu over acht (voetbal)Belgen.

Dylan Mbayo debuteerde op 17-jarige leeftijd voor Lokeren in de voorlaatste wedstrijd van het seizoen, hij gaf toen één assist. In de daaropvolgende jaargang speelde hij vier wedstrijden in 1B, waarna hij naar Gent trok. Daar speelde hij een aantal matchen, maar de echte doorbraak bleef uit.

Met Mbayo heeft Elsner meer opties om zijn omschakelingsspel uit te voeren. Mocht Faïz Selemani nog vertrekken - enkel bij een goed bod - dan zit Kortrijk met Mbayo, Moreno, D’Haene, Dewaele, Ocansey en eventueel Chevalier gebeiteld voor de flankposities. (ssg,gco)

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten