Meer dan 40 gewonden bij aardbeving met kracht van 6,1 in Peru

Themabeeld 

Themabeeld ©  Shutterstock

Bron: BELGA

Bij een aardbeving met een kracht van 6,1 op de schaal van Richter zijn vrijdag aan de noordkust van Peru meer dan 40 mensen gewond geraakt, van wie drie ernstig. Bijna 200 woningen raakten beschadigd, melden de autoriteiten.

De beving werd om 12.10 uur (20.10 uur bij ons) geregistreerd en het epicentrum bevond zich 12 kilometer ten westen van de stad Sullana, niet ver van de grens met Ecuador, op een diepte van 36 km, zegt het Nationaal Geofysisch Instituut.

Ongeveer 187 woningen en ten minste vier tempels raakten door de aardbeving beschadigd. De gevel van de kathedraal in de stad Piura, gebouwd in 1588 en uitgeroepen tot historisch monument, liep lichte schade op.

LEES OOK. “Onnoemelijk lijden dreigt als we klimaatverandering negeren”: 14.000 wetenschappers trekken opnieuw aan alarmbel

Pedro Castillo, die woensdag werd ingezworen als president, is met zijn eerste minister Guido Bellido naar het gebied gereisd om hulp te mobiliseren voor de twee zwaarst getroffen steden, Sullana en Piura.

Er zou geen risico zijn op een tsunami. 

Peru, dat op zogenaamde Ring van Vuur ligt, een hoefijzervormig gebied rondom de Stille Oceaan, krijgt te maken met ongeveer 100 door de mens voelbare aardbevingen per jaar.

LEES OOK. Vanaf vandaag zijn alle natuurlijke hulpbronnen voor hele jaar opgebruikt: hoe kan dat (beter) en wat nu? (+)

LEES OOK

Nu in het nieuws