Zangeres KT Tunstall bergt voorlopig plannen om op te treden op: “Ik dreig doof te worden”

KT Tunstall 

KT Tunstall ©  Shutterstock

De Schotse zangeres KT Tunstall kampt al jaren met problemen aan haar oren nadat ze tinnitus opliep. Ze verloor daardoor die jaar geleden al permanent het gehoor in haar linkeroor. Maar nu is de zangeres bang om volledig doof te worden en dus zet ze haar carrière even on hold.

Op Twitter kondigde de zangeres aan dat haar zomertour dit jaar niet zal doorgaan. “Het nieuws van het verlies van mijn gehoord in het linkeroor kwam als een echte shock voor mij”, schrijft ze. “Na enkele shows en reizen in juli heb ik problemen ondervonden in mijn rechteroor. Het gaat om een licht geval van tinnitus. Dat is exact hoe het begon voor mijn linkeroor.” En dus begon de zangeres zich vragen te stellen over haar zangcarrière. De zangeres zegt gekozen te hebben voor haar gezondheid en niet meer live te zingen, wat voor veel stress en vermoeidheid zorgt.

De zangeres hoopt wel in 2022 opnieuw op tournee te kunnen gaan. Al zal die wat anders verlopen dan gewoonlijk. “De data zullen aangepast worden zodat het minder intensief wordt”, klinkt het. “Ik moet mijn gehoor en mijn gezondheid voorop plaatsen. Want dat is hetgene dat het verschil zou kunnen maken.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

(lto)