Amanda Knox kwaad na nieuwe film met Matt Damon over haar leven: “Ze maken misbruik van mijn verhaal”

 

 ©  REUTERS

Acteur Matt Damon en regisseur Tom McCarthy werkten samen aan de film Stillwater, geïnspireerd op de juridische strijd van Amanda Knox die vier jaar vast zat in Italië voor de moord op een Britse studente. Een moord waarvoor Knox werd vrijgesproken. Maar dat haar leven verfilmd wordt, vindt Knox absoluut niet kunnen.

McCarthy gaf eerder al aan dat zijn nieuwste film geïnspireerd is op het verhaal van Knox. Maar volgens Knox hebben de filmmakers haar verhaal zonder haar toestemming gebruikt “ten koste van haar reputatie”. De 34-jarige en haar ex-vriend werden veroordeeld voor de moord op Knox’ kamergenoot Meredith Kercher in 2007 maar beiden werden in 2015 vrijgesproken.

LEES OOK. Vrijgesproken Amanda Knox tien jaar na de moord op haar kamergenote: “Heb nooit de kans gekregen om te rouwen om mijn beste vriendin”

Stillwater gaat over een man die naar Frankrijk reist waar zijn dochter gevangen zit voor de moord op haar minnaar. McCarty gaf eerder een interview aan Vanity Fair waarin hij uitlegde dat hij slechts delen van de zaak gebruikt had, waaronder het feit dat een vrouw naar het buitenland trekt om te studeren, maar dat het grootste deel fictie is. Het verhaal van Knox wilde hij naar eigen zeggen eerder achterwege laten. “Maar dit verhaal, mijn verhaal, gaat niet over een vrouw die naar het buitenland trekt en betrokken is bij een of andere sensationele misdaad”, schrijft Knox op haar blog. “Dit gaat over een vrouw die niet betrokken was bij zo’n misdaad en toch onterecht veroordeeld is. Als je het Amanda Knox verhaal achter je wilt laten en alles errond wilt fictionaliseren, waarom gebruik je dan mijn naam om het te promoten”, vraagt ze zich af. Volgens Knox zou McCarthy met zijn film het beeld van haar als schuldige en onbetrouwbare persoon versterken.

Volgens Knox zouden noch Damon, Noch McCarthy contact hebben opgenomen met haar tijdens de opnames van de film.

 (lto)