Geen medaille voor 4x400M mixed, Belgische ploeg eindigt als vijfde in nationaal record

Geen medaille voor de Belgen. 

Geen medaille voor de Belgen. ©  BELGA

Dylan Borlée, Kevin Borlée, Imke Vervaet en Camille Laus hebben ons land geen nieuwe medaille kunnen bezorgen. In de finale van de 4x400M mixed relay eindigden de Belgen op plaats vijf. Polen pakt goud.

Guillaume Maebe

LEES OOK. Geen medaille voor gemengde estafetteploeg, maar wel tevredenheid: “Iedereen heeft het goed gedaan, ook al was het niet evident”

Een nieuw nationaal record mocht niet baten voor de Belgen. De 3’11”51 was wel voldoende om Groot-Brittannië af te houden in de strijd om plek vijf, Nederland, de Verenigde Staten, de Dominicaanse Republiek en Polen liepen allen betere tijden dan het Belgische kwartet. Een kwartet dat finaal nog een opdoffer kreeg te verduren. De geblesseerde Cynthia Bolingo - er niet bij in de reeksen - werd eerst fit verklaard voor deze finale, maar moest na de opwarming alsnog afhaken. De snelste Belgische vrouw op de 400m had de Belgische tijd misschien nog wat scherper kunnen stellen.

De Polen waren door het dolle heen met hun olympische titel. 

De Polen waren door het dolle heen met hun olympische titel. ©  AFP

Zure medaille voor VS en Dominicanen

Extra zuur is misschien wel dat na het verrassende Polen ook de Dominicaanse Republiek - zilver - en de Verenigde Staten - brons - medailles pakten. Beide landen liepen in de reeksen met de Belgen en werden initieel gediskwalificeerd. Later werden zij echter alsnog opgepikt, iets wat veel onbegrip opwekte en België zelfs een klacht deed neerleggen. Eentje die geen gehoor kreeg. Achteraf gezien is dat bijzonder jammer. Hadden beiden landen niet meegedaan in deze race had België brons kunnen pakken.

 

 ©  BELGA

 

 ©  BELGA

 

 ©  BELGA

 

 ©  AFP

bekijk ook

ZO ZIT DAT. Waarom lopen atleten in tegenwijzerin op een piste?

 © Het Nieuwsblad

Gerelateerd

Aangeboden door onze partners