David van der Poel wint ingekorte slotetappe Ronde van Vlaams-Brabant, Tsjech Tomas Kopecky pakt eindzege

 

 ©  gmd

David van der Poel (Alpecin-Fenix) heeft zondag de vijfde en laatste etappe van de Ronde van Vlaams-Brabant, met start en aankomst in Rillaar, gewonnen. De 29-jarige Nederlander haalde het na 122,4 kilometer in een sprint met een omvangrijke kopgroep. Vito Braet legde beslag op de tweede plaats voor Brent Clé. Leider Tomas Kopecky behoorde ook tot de vluchters en werd negende, hij is verzekerde zich zo van de eindzege. De 21-jarige Tsjech telt in het eindklassement 7 seconden voorsprong op Vincent Van Hemelen en Vito Braet.

Maarten VanhoofBron: BELGA

Na zowat 15 kilometer koers ontsnapte Pim Ronhaar. De wereldkampioen veldrijden bij de beloften leek in eerste instantie een vrijgeleide te krijgen, maar de drang naar de eerste punten voor het rushesklassement in het peloton bleek te groot. De Nederlander werd net na het einde van de tweede ronde opnieuw ingerekend.

Nog voor het einde van de derde ronde nam de wedstrijdjury, in overleg met de organisatoren, de beslissing om de etappe drastisch in te korten met drie ronden. Reden was de zware regenval in Rillaar. 

Leider Tomas Kopecky, Yentl Bekaert, Tom Meeusen, Vincent Van Hemelen, Luca De Meester, Lander Loockx, Vito Braet, Liam Slock, Brent Clé en Daan Soete waren present in de kopgroep. Ook de drie Alpecin-Fenixploegmakkers Mees Hendrikx, David van der Poel en Ayco Bastiaens maakten dan al deel uit van de kopgroep. De vluchters hadden op dat moment al een voorsprong van meer dan een minuut bij elkaar gesprokkeld.

Over halfkoers trokken Thibau Nys, Steven Pattyn, Gil Gelders, Vincent Baestaens, Timo Kielich en Brent Van Mulders in de tegenaanval. Zij slaagden er echter niet meer in de kopgroep bij te benen. Voorin viel Luca De Meester weg na technisch defect. 

In de slotronde ging Lander Loockx versnellen, maar hij werd net voorbij de rode vod gegrepen. In de daaropvolgende sprint toonde David van der Poel zich de snelste.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Tomas Kopecky volgt Niels Merckx op als eindlaureaat van deze Ronde van Vlaams-Brabant.

Uitslag:

1. David van der Poel (Ned - Alpecin-Fenix)

2. Vito Braet (z.t.)

3. Brent Clé

4. Lander Loockx

5. Daan Soete

6. Vincent Van Hemelen

7. Liam Slock

8. Yentl Bekaert

9. Tomas Kopecky (Tsj)

10. Tom Meeusen

Eindklassement:

1. Tomas Kopecky (Tsj - Acrog-Tormans) in 13u06:41

2. Vincent Van Hemelen op 0:07

3. Vito Braet

4. Liam Slock 0:15

5. Ayco Bastiaens 0:42

6. David van der Poel (Ned) 0:47

7. Yentl Bekaert 0:49

8. Brent Clé 0:55

9. Daan Soete 1:03

10. Lander Loockx 1:17

 

 ©  gmd

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten