Ook Miss België gaat helpen in Wallonië: “Er komen kandidates uit getroffen gebieden”

Miss België Kedist Deltour laadt een bestelwagen vol spullen voor de getroffen families in Wallonië. 

Miss België Kedist Deltour laadt een bestelwagen vol spullen voor de getroffen families in Wallonië. ©  miss belgië

Dertien kandidates voor de titel van Miss België 2022 ruilen vandaag, maandag hun lint in voor de poetsschort. De jongedames trekken naar Trooz en Verviers om er mee te helpen met de opkuis na de watersnoodramp. Bovendien brengt de huidige Miss België, Kedist Deltour, een bestelwagen vol huishoudapparaten om de nood te lenigen.

Jo De Ruyck,

“De Miss België-organisatie beheert het fonds ‘Miss Belgium for Children’, waarmee we onder meer projecten in het buitenland steunen. Dat fonds wordt gespijsd door acties die deelneemsters aan Miss België opzetten”, zegt Darline Devos, directrice van de missverkiezing. “Gezien de hoge nood in Wallonië en het feit dat een paar kandidates uit zwaar geteisterde gemeenten komen, hebben we besloten om als Miss België ook hulp te bieden. We hadden financieel kunnen bijspringen, maar kozen ervoor ter plaatse concreet bij te springen. Vandaag rijden we met een camionette vol elektro naar Trooz en Verviers, de woonplaatsen van twee van onze kandidates. We hebben nagenoeg de hele stock opgekocht van een winkel in elektrische huishoudtoestellen die ermee ophoudt. Broodroosters, waterkokers, koffiezetten, stofzuigers, frietketels, verwarmingstoestellen, croque monsieur-ijzers… Noem het op en we nemen het mee voor de mensen die alles kwijtraakten”, vertelt Devos.

Kedist Deltour stouwt haar Miss België-auto ook vol met hulpgoederen. 

Kedist Deltour stouwt haar Miss België-auto ook vol met hulpgoederen. ©  Miss Belgiê

In eerste instantie zullen Ylana Gérard uit Verviers en Alicia Garcia Clemente uit Trooz in hun woonplaats de toestellen uitdelen, maar een deel zal worden opgeslagen om verder verdeeld te worden. Miss België heeft immers niet alleen de winkelstock opgekocht, “zaken zoals gasvuren en poetsmiddelen die niet in de stock zaten hebben we bij Action aangeschaft. Plus nog een hoop levensmiddelen.”

Het blijft overigens niet bij een keertje Sinterklaas spelen, onderstreept Devos. “Indien nodig keren we over veertien dagen terug met nog meer hulpgoederen. Sowieso trekken we nu al met dertien jongedames naar de rampstreek om er met zijn allen te gaan poetsen.”

LEES OOK