Bayern München-aanvaller Joshua Zirkzee op weg naar Anderlecht, paars-wit doet ook een bod op Yuma Suzuki (STVV)

Foto: EPA-EFE

Anderlecht creëerde moeilijk kansen in de eerste twee wedstrijden van het nieuwe seizoen. Het is dan ook dringend op zoek naar een opvolger voor Lukas Nmecha. Die lijkt het nu gevonden te hebben in de persoon van Joshua Zirkzee (20). Begin deze week leek de Nederlander van Bayern Munchen nog onhaalbaar, maar nu hangt een uitleenbeurt (zonder aankoopoptie) in de lucht.

In het ideale scenario haalt Anderlecht deze zomer nog twee spitsen. Na een lange zoektocht is Anderlecht nu uitgekomen bij Joshua Zirkzee (20) van Bayern Munchen. De Nederlander past in het profiel. Hij is 1.92 meter en toch bewegelijk. Na zijn jeugdopleiding bij ADO en Feyenoord trok hij op zijn 16de naar Bayern. Vorig jaar werd hij uitgeleend aan Parma, maar die club degradeerde en na een blessure kwam Zirkzee maar 4 keer in actie zonder doelpunten. De Nederlander kwam al 17 keer in actie voor de hoofdmacht van der Rekordmeister, daarin was hij goed voor 4 doelpunten en 1 assist.

Bij Anderlecht moet Zirkzee het vertrek van Nmecha opvangen. Het gaat wel om een uitleenbeurt zonder aankoopoptie en de medische tests moeten nog plaatsvinden. Als de spits slaagt, kan hij donderdag al meedoen in de Europese voorrondes tegen het Albanese Laç. Zirkzee zat zaterdag al niet meer in de selectie van de oefenmatch van Bayern tegen Napoli.

Bod op Suzuki (STVV)

Als de deal rondkomt speurt paars-wit nog verder naar een spits die ze kunnen kopen. Daarom bracht Anderlecht bij STVV ook een bod uit op Yuma Suzuki (25). De spits scoorde vorig seizoen 17 keer in 34 matchen en was de smaakmaker van de Kanaries. De Japanner wil nu een stap hogerop en staat al enkele weken aan de kant met ‘transferitis’. Hij traint wel mee, maar zat niet in de selectie. Anderlecht heeft 4 miljoen euro veil voor Suzuki. STVV hoopt op meer, maar beseft dat de huidige situatie niet lang kan blijven duren. Het heeft de centen ook nodig om financieel het hoofd boven water te houden.

Bayern München-aanvaller Joshua Zirkzee op weg naar Anderlecht, paars-wit doet ook een bod op Yuma Suzuki (STVV)
Foto: BELGA
Door jug, rahe, bla
AANGERADEN