Weer zwart weekend op Franse wegen verwacht: op deze dag vertrek je het best

 

 ©  BELGA

Na een eerste druk wisselweekend op de vakantiewegen, verwacht Touring ook voor het weekend van 6 tot en met 8 augustus moeilijk verkeer met lange files op de Europese wegen. In de Franse Rhônevallei wordt het zelfs opnieuw een tweede zwart weekend op rij.

Bron: BELGA

Opnieuw een wisselweekend. Dat betekent opnieuw grote verkeersdrukte op de assen naar de populaire vakantiebestemmingen. Richting zuiden begint het weekend nog relatief rustig op vrijdag. Vooral zaterdag moeten vertrekkers rekening houden met files. Voor de Franse Rhônevallei verwacht Touring opnieuw een zwarte dag met monsterfiles richting zuiden, met name op de A7 Lyon-Orange-Marseille en de A9 Orange-Narbonne. 

Elders in Frankrijk, net als in Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland, Italië en Spanje geldt code rood met moeilijk verkeer en lange files. Zondag blijft het erg druk in Europa met vooral kleinere files en code oranje.

Ook VAB verwacht nieuwe zwarte zaterdag in Frankrijk

Net als Touring verwacht ook VAB een nieuwe zwarte zaterdag op de Franse verkeersassen richting zuiden. De organisatie merkt wel op dat veel Belgen met de auto op vakantie blijven vertrekken. “Rode zones lijken Belgen niet af te schrikken”, klinkt het.

Vorig jaar was er in augustus een duidelijke daling van het aantal vertrekkende vakantiegangers. Dat had toen ook te maken met de scherper wordende maatregelen. Dit jaar blijft het aantal vertrekkers hoog. VAB ziet daarvoor twee grote redenen: het slechte weer in eigen land en het feit dat volledig gevaccineerden na terugkeer uit een rode zone niet in quarantaine moeten.

Wie met de wagen op vakantie vertrekt, moet in het weekend van 6 tot en met 8 augustus wel rekening houden met druk verkeer op de Europese wegen. In Frankrijk wordt het een zwarte zaterdag op de traditionele vakantieassen naar het zuiden. Voor terugkerend verkeer wordt het een rode dag. Zondag verwacht VAB een groene dag voor het grootste deel van Frankrijk, behalve in het zuiden van het land richting Middellandse Zee en in de Rhônevallei.

Elders in Europa verwacht VAB vooral terugkeerfiles. In Duitsland eindigt de vakantie in verschillende deelstaten. Daarom wordt er vooral druk verkeer verwacht op de wegen richting het noorden. In Oostenrijk verwacht VAB minder verkeer dan vorige week, maar is er dit weekend wel opnieuw kans op meer dan twee uur wachttijd aan de grens met Slovenië voor de Karawankentunnel op de A11.

Zondag is volgens Touring de beste vertrekdag.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten